3 octombrie 2013

Special strike #8- ebook


Heiii voi :3 Ştiu că am lipsit şi nu prea am scuze, dar nu am stat de pomană, vă asigur. O să dezvolt totul într-o viitoare postare, dar până atunci, hai să mă revanşez cu o nouă recenzie!


Juliet Immortal      
by Stacey Jay


Ce-ar fi dacă Romeo şi Julieta ar fi fost două persoane reale? Două suflete pereche care s-au iubit şi s-au sinucis din dragoste şi durere? Dar ce-ar fi dacă de fapt Romeo ar fi înjunghiat-o pe Julieta în schimbul nemuririi? Şi ce-ar fi dacă cei doi ar fi devenit spectre care luptă pentru a salva/distruge dragostea tinerelor suflete pereche? Ei bine, astea sune ideile pe care se bazează romanul „Juliet Immortal”.

’And I know you make me think the hell I’ve been through was worth it...
if it’s what made me recognize heaven when it jumped into my car.’

După 30 de întrupări, jurămintele de Ambasador al Luminii ale lui Juliet Capulet ajung la final, iar ultima misiune pe care o are de dus la capăt îi va decide soarta. Ca şi Ambasador, Juliet preia trupul lui Ariel pentru a face iubirea a două suflete pereche posibilă, însă Romeo nu se află prea departe. Din momentul în care acesta i-a vândut sufletul lui Juliet pentru nemurirea oferită de Mercenari, el şi ea au devenit duşmani. Folosindu-se de puterile conferite de statutul de Mercenar, Romeo intră în trupul lui Dylan pentru a-i pune beţe în roate Julietei şi pentru a o omorî.
Dar această ultimă misiune a lor este diferită: rămaşi singuri, fără ghidarea oferită de superiorii lor, Romeo şi Julieta trebuie să se descurce pe cont propriu, dar tânărul pretinde că încă o iubeşte pe fată şi că regretă trecutul. Îi spune că o poate salva de la viitorul ce o aşteaptă în Ceaţă, îi promite un trup al ei şi o eternitate de fericire, dar instinctul Julietei nu o lasă să creadă nici o vorbă.


Această reinterpretare a faimoasei poveşti de dragoste este o lectură surprinzător de plăcută. Deşi nu am stat să gândesc la rece această recenzie, pot spune că mi-a plăcut la nebunie cartea! Fără dar şi poate! Avem o poveste lejeră, cu o intrigă foarte bună, o acţiune moderată şi suspans bine cântărit, iar finalul ?! Surprinzător de plăcut!
Iubirea este elementul central în jurul căruia gravitează întreaga carte, atât incapacitatea de a renunţa la sentimentele trecute cât şi forţa ei de a renaşte, dar şi bucuria pe care acest sentiment o aduce. Abilitatea iubirii de a repara o inimă frântă, schimbarea pe care o aduce unor inimi tinere, dar şi pericolul în care pune alte suflete sunt doar câteva dintre conceptele întâlnite pe parcursul poveştii.
Personajele sunt bine conturate şi simţi că faci parte din poveste. Juliet este o fată care a trecut prin multe, dar s-a întărit şi acum este o adevărată luptătoare. Romeo este un suflet chinuit care dă impresia că este un adevărat Mercenar, dar sentimentele pentru Juliet sunt cele care îl menţin pe linia de plutire. Iar Ben şi Gemma reprezintă catalizatorul întregii poveşti, au un rol bine-definit şi rămân prezenţi pe întreg parcursul acţiunii.
Nu vreau să dau prea multe detalii pentru că ştiu că voi ajunge să spoiler-esc lumea, şi nu vreau aşa ceva. E de ajuns să spun că mi-a plăcut foarte mult şi este o lectură extrem de frumoasă, iar autoarea mi-a câştigat respectul şi abia aştept să citesc volumul doi, precum şi alte cărţi de ale ei.
Recomand această poveste tuturor celor care încă mai au încredere în iubire şi suflete pereche, precum şi celor care şi-au pierdut-o. Juliet vă va demonstra că niciodată nu poţi să ştii când s-a sfârşit iubirea pentru tine. Nu veţi regreta niciun minut petrecut citind această carte!  


5 din 5. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥