7 august 2013

Special Strike #7- ebook


                Perfect Chemistry  
by Simone Elkeles


Fiecare persoană îşi cunoaşte demonii interiori şi ştie cum să lupte cu ei sau cum să-i ascundă de văzul lumii. Fiecare persoană construieşte ziduri în jurul ei şi joacă un rol pe scena societăţii, dar sunt momente în care masca se crapă, astfel încât putem vedea frânturi din adevărata natură a unei persoane.

’We’re actors in our lives, pretendin’ to be who we want people to think we are.’

Diferenţele etnice şi culturale au creat prăpăstii între membrii aceleiaşi societăţi, iar încercarea de a crea o punte între cele două „tabere” este o luptă continuă cu morile de vânt.
Brittany Ellis este căpitanul echipei de majorete a liceului, blondă cu ochi albaştrii şi corp frumos, şi este mereu în centrul atenţiei. Ţinuta impecabilă, machiajul perfect, coafura de invidiat şi situaţia academică de admirat fac parte din „fişa postului”, iar faptul că ea stă la braţul căpitanului echipei de fotbal întăreşte imaginea.
Alex Fuentes, membrul găştii Latino Blood, este un băiat periculos. Un păr negru precum pana corbului şi ochi de un căprui intens sunt primele indicii ale faptului că poate aduce numai şi numai belele. Bandana şi tatuajele specifice sunt însemnele găştii mexicane din care face parte, acestea întregind peisajul şi anunţând în gura mare că totul la el este periculos.

’My history defines who I am.’

Dar poate aparenţele înşală.
Amândoi duc o viaţă grea în care trebuie să-şi menţină imaginea perfectă pentru ochii iscoditori ai societăţii căreia îi aparţin. Cei doi se urăsc, regula nescrisă că nordiştii şi sudiştii oraşului nu se agreează fiind respectată. Dar când ei devin parteneri de laborator la chimie, Alex pariază că o poate seduce pe Brittany şi poate profita de ea.
Din acel moment, realitatea celor doi începe să se schimbe: Colin, iubitul lui Brittany, o presează să facă sex, cerându-i o dovadă că îl iubeşte; Carmen, iubita lui Alex, îl înşală, dar pretinde că încă îl mai iubeşte; Brittany se luptă cu situaţia de acasă şi cu sentimentele contradictorii pe care le simte; Alex se străduie să rămână pe o linie de plutire şi să-şi protejeze cât mai bine familia. Iar toate acestea sunt mai grele decât par.
Dacă prăpastia dintre cele două „tabere” va fi astupată, ce se va întâmpla? Rezltatul va fi şocant şi încurcat, dar Alex şi Brittany sunt gata să înfrunte consecinţele faptelor lor.

’Did we kiss last night?’
’Yes.’
’Well, it wasn’t memorable because I have no recollection of it.’
He laughs.’I was kiddin’. We didn’t kiss.’ He leans in. 
’When we kiss you’ll remember it. Forever.’Atenţie! Această recenzie oglindeşte părerea mea proprie şi personală! Acest lucru nu înseamnă că această carte nu poate fi citită! Vă rog să vă amintiţi că ’gusturile nu se discută’!!


Sfinte Dumnezeule! A fost un clişeu total de la început până la sfârşit: majoreta şefă perfectă cuplată cu căpitanul echipei de fotbal; gangsterul chinuit de conştiinţă şi trecutul chinuitor ce-l duce în spate; cuplul format pe baza unui pariu; insistenţele fotbalistului asupra majoretei pentru a face sex..
Toată acţiunea este previzibilă şi pe alocuri nerealistă. *Sincer, ăla face sex cu tine şi îţi spune că a fost pentru un pariu şi tu tot îl iubeşti?! După ce te-a folosit ?! -_-*.  DAR spre finalul poveştii, ultimele capitole şi epilogul, au fost ok. Nu pot să fiu ipocrită şi să spun că nu am râs cu lacrimi la unele faze sau că nu mi-am dat ochii peste cap la fiecare clişeu întâlnit.
Sincer, tot timpul am avut impresia că am văzut în faţa ochilor un film cu majorete, unul tipic din care lipseau părţile de coregrafie. Şi nu exagerez! Dacă vă uitaţi la ’Bring it On!’ (2006) o să vedeţi aproximativ aceeaşi idee.
Cartea asta m-a dezamăgit, dar fiind o fire romantică la un moment dat mi-au dat lacrimile şi am dat drumul la două-trei (asta nu înseamnă că am plâns, doar am lăcrimat -_- de plâns am plâns la altele, dar Chimie Perfectă nu se numără printre ele).
Autoarea are un stil lejer de a scrie, asta dacă facem abstracţie de mărcile de haine şi cosmetice aruncate pe alocuri. Mi-a plăcut şi faptul că din loc în loc mai găseam ceva expresii în spaniolă şi faptul că povestea este din perspectiva amândurora.
Per total să spunem că a fost ok, dar nu sunt foarte mulţumită de ea. Mă aşteptam ca autoarea să aducă vreun element mai original, însă ea s-a mulţumit doar să aducă la un loc mai multe clişee din aceeaşi arie.. Păcat.Pe Goodreads i’am dat 2 steluţe, fiind echivalentul noţiunii de ‚a fost ok’, dar după notaţia mea, cartea aceasta merită 3 din 5. 


Melodia asta merge destul de ok cu povestea :)
Enjoy! :)

XoXo,
Adry ♥

12 comentarii:

 1. Woah woah , stai asa: o forteaza sa faca sex? Ma lasi sa spun un "ew" ?

  Whatever , mie imi suna cliseica de cand am auzit de ea. Cuvantul "perecta" inspira asta.Fata perfecta. Baiat perfect. Clisee perfecte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. aia ziceam si eu :)) ce sa faca si baiatul daca are 'nevoi' ?:))
   cam prea cliseica, dar per total au compesat scenele amuzante. iti spun ca aseara la 3 dimineata radeam cu lacrimi la o faza criminala :))

   Ștergere
  2. avand in vedere ca rasul te tine in viata , poate nu e asa rea ^^ , nu ?

   Ștergere
  3. mai, rea-rea nu e :)) doar cliseica, dar are ceva faze amuzante destul de ok.

   Ștergere
  4. dar nu a fortat-o, doar a 'presat-o'.
   nici mie nu mi-a placut faptul ca a fost chiar asaaa cliseica, dar mi-a placut mult cum a scris autoarea, si intrigile, si tot.:D

   Ștergere
 2. :))))))) eu am fost ceva mai bună şi i-am dat 3.5 fluturaşi ;)) Ştiu că e un clişeu, dar se anunţa a fi încă de la început, eu am citit-o ca să îmi ocup noaptea. Cele mai faine erau părţile cu sora ei şi finalul a fost ok, profa P mi-a plăcut cel mai mult în toată cartea ;))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. partile cu sora'sa mi s'a parut cam exagerate, nush, putin nelalocul lor. finalul total previzibil :)) mi'a placut si de Doamna P., dar cel mai tare m'a amuzat faza cu Paco de la nunta :)) damn it, a fost aur curat :)) pacat de Paco..

   Ștergere
  2. Da ştiu a fost hilară faza, trist de el era cel mai amuzant.

   Ștergere
 3. Inca nu am inceput seria, desi chiar vroiam. Oricum, sesizam ceva cliseic din titlu. Oricum, tot cred ca o sa fac rost de carti, intr-un fel...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mai, in primul rand, eu nu sunt critic literar. mie personal nu mi'a placut ptr ca m'a enervat faptul ca era previzibila. nu am spus ca este o poveste oribila si total nepotrivita. tie poate sa'ti placa :) in al doilea rand, daca esti o fire romantica si te prinde povestea e cu totul altceva, insa eu am pornit chititta ca este un cliseu si nu m'a mai impresionat nimic :) este o poveste buna, doar ca eu ma asteptam la ceva wow.
   inteles?

   Ștergere
 4. Si mie mi s-a parut exact la fel, ca un scenariu de film usurel cu adolescenti! :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mwahaha. Da mă, să știi că ți-ai îmbunătățit stilul de a recenza. O recenzie foarte bună, cu accent pe foarte :3 Adry a mea <3. De abia aștept să citesc Chimie perfectă și ori să îți dau dreptate ca să comentăm amândouă pe seama faptului că e atât de clișeică, ori să ne luăm la bătaie când eu o să spun cât de awesome a fost și cât de mult mi-a plăcut și vai ce i-aș mai face eu lu' Alex ăla F cumva. Hai cu dușul :))

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥