5 august 2013

Special Strike #6- ebook

                    
      The Selection   
by Kiera Cass

Este un adevăr general cunoscut faptul că „dragoste cu sila nu se poate”, însă poţi spera că inima-şi va urma drumul ştiut numai şi numai de ea, nu?
În frumoasa Illéa, familia regală are un fiu de însurat, iar tradiţia spune că el îşi va alege soţia din rândurile fiicelor din Illéa. Imediat ce Prinţul împlineşte vârsta legală, mii de scrisori sunt trimise în fiecare casă în care figurează că ar locui fete între 16 şi 20 de ani, astfel Selecţia începând.
Această „cursă” infernală îl are ca „premiu” pe Maxon Schreve sau coroana şi statutul care vin împreună, fiecare fată va alege urmându-şi propria conştiinţă.. Fete din toate provinciile, din caste diferite, se înscriu, însă doar 35 sunt extrase şi vor lua parte la Selecţie.

’Enjoy your last night as an average girl. Tomorrow, no matter what, your life will be different forever. And it’s old advice, but it’s good: Be yourself.’

Dar America Singer, un Cinci înzestrat cu un talent muzical excepţional şi un păr roşcat unic, nu este încântată să participe la aşa ceva. De ce? Pentru că băiatul pe care-l iubeşte de doi ani o părăseşte, dar nu înainte de a-i „smulge” promisiunea că va participa la Selecţie. Iar când numele ei este extras, America decide să plece la Palat. Singura ei motivaţie fiind banii pe care familia ei îi primeşte atâta timp cât ea este încă în „concurs”, însă nici mâncarea extrem de bună nu-i displace. Dar, mai presus de toate acestea, dorinţa de a-l uita pe Aspen este principalul motiv al ei. Dar cu Maxon cum rămâne? Ei bine, America nu-l poate suporta, considerându-l superficial şi înţepat; asta cam ucide pasiunea, nu?

The idea of being entered into a contest for the whole country to watch as this stuck-up little wimp picked the most gorgeous and shallow one of the bunch to be the silent, pretty face that stood beside him on TV...it was enough to make me scream. Could anything be more humiliating?

Însă lucrurile se schimbă: uşor-uşor America vede mai departe de aparenţe şi devine amica lui Maxon; pentru prima dată ea descoperă cum este să fii răsfăţată, cum este să te frumoasă. Dar cel mai important este momentul în care realizează că este mult mai bine să fii tu însăţi şi să te simţi bine în propria piele.
În culisele Selecţiei, fetele se consideră inamice, iar acţiunile celorlalte le modelează comportamentul, fiecare încercând să primească o întrevedere unu-la-unu cu Maxon. Poate rochia uneia este pe placul Prinţului, poate felul în care se aranjează sau poate chiar bijuteriile ei, nimeni nu poate şti ce-i place acestuia..
Iar Maxon încearcă să ia deciziile corecte, simţind pe umerii săi povara aşteptărilor tuturor, luptând cu dorinţa de a se îndrăgosti şi cea de a face pe plac lumii. Dar oare toate acestea sunt posibile?
Poate lumea să ignore castele, atâta timp cât fata respectivă pot fi alegerea bună?! Poate un Cinci să ajungă un Unu?


Această poveste este ieşită din tiparele cunoscute. Ceea ce iniţial poate părea varianta americană a „Burlacului” este mult, mult mai mult decât atât. Maxon nu este doar un prinţ, ci este şi o fiinţă umană, un tânăr care nu a mai sărutat nici o dată o fată, un băiat care n-a simţit vreodată fluturi în stomac. Şi iată-l acum pus în situaţia de a-şi alege o soţie dintre 35 de fete, o misiune deloc uşoară.

’So how are you handling a roomful of crying women?’. I asked. There was a comical bewilderment in his expression. ’Nothing in the world is more confusing!’ he whispered urgently. ’I haven’t the faintest clue how to stop it.’

La extrema cealaltă,  o avem pe America, o frumoasă fată îndrăgostită de un băiat cu o castă inferioară ei, care având o relaţie cu el a încălcat legea. Relaţia de doi ani pe care a avut-o cu Aspen „atârnă” destul de mult în inima Americăi şi asta o opreşte să-l vadă pe adevăratul Maxon. Dar încetul cu încetul, timpul şi distanţa îşi spun cuvântul, ea devine prietena Prinţului, „omul lui din interior”, iar tânărul îi promite că o ţine aproape, chiar până la ultimele trei Selecţionate.
Dar el se îndrăgosteşte de ea şi este decis să o aştepte, atâta timp cât ştie că poate primi o şansă de la ea.
Este foarte frumos de urmărit traseul pe care America îl parcurge, sentimentele ei contradictorii şi raţiunea îngreunându-i misiunea. Pentru prima dată ea va simţi răutatea celorlalte fete, iar cu bune şi rele, se va descoperi pe sine şi va învăţa să stea în faţa camerelor şi să zâmbească cu adevărat.
Nu pot să spun decât că îmi doresc ca America să-l aleagă pe Maxon, însă nu pot să nu mă pun în locul ei şi să o înţeleg: sentimentele dobândite în urma unei relaţii de doi ani nu dispar peste noapte, şi, de asemenea, iubirea nu apare din neant. Dar o ador pentru că e decisă să-i ofere Prinţului o şansă.
Este o carte frumoasă, lejeră şi foarte plăcută. Plină de umor şi romance, ’The Selection’ este romanul care menţine acţiunea cât mai aproape de realitate. Frumuseţile şi pericolele de la Palat îţi vor face inima să se încordeze şi să se strângă de emoţii, iar Kiera Cass a făcut o treabă fenomenală.
Vă recomand să citiţi acesată carte şi să trăiţi alături de America o poveste cu prinţi şi prinţese, pericole nenumărate şi o iubire pură, pentru că acest roman este cu adevărat menit să vă ajungă la suflet!5 din 5Nu pot să nu mă gândesc la Maxon şi America atunci când aud melodia asta!
Enjoy! :)

XoXo,
Adry ♥

10 comentarii:

 1. Ea a doua recenzie a acestei cărţi pe care o citesc. Pare chiar grozavă.
  Îmi place mult-mult recenzia :o3.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este intr-adevar o carte super frumoasa :3 Ma bucur tare-tare ca ti-a placut recenzia :3
   xoxox

   Ștergere
 2. Ideea cartii e geniala , iar recenzia ta e superba . Am amai auzit de ea , dar acum vreau din toata inima s-o citesc . Ufff , de ce nu stiu sa gasesc cartile bune :) ?

  RăspundețiȘtergere
 3. Am auzit atat de multe despre aceasta carte! Am auzit ca o sa apara si la noi..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. probabil. chipurile la editura Leda ar aparea, dar nu se stie nimic concret -_-

   Ștergere
 4. Oh, vreau și eu cartea asta. -.-
  Am citit păreri pro și contra și sunt tare curioasă ce părere aș avea eu.
  Mi-a plăcut mult recenzia! :) Felicitări, Adry!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu există un film Barbie cu aceiaşi idee?;)) Ştiu că am văzut unul:-?
  sincer ideea ca prinţul să fie nevoit să aleagă dintre nişte fete pe care nu el cunoaşte nu mi se pare ok, ideea cărţii e faină nimic de spus, dar selecţia de ar fi reală.. pff.
  Era clar că el se va îndrăgosti de ea şi nu invers... :)) Nu ştiu doar că nu mă surprinde, aş citi cartea doar ca să văd cum parcurge toată selecţia şi cu speranţa că la final ei nu o să rămână împreună:-? E o serie, nu? Adică mai sunt cărţi după asta parcă...

  RăspundețiȘtergere
 6. Mă geniule! Prea mișto recenzia, trebuie neapărat să citesc cartea asta! Vreau un dolar de fiecare dată când am spus asta.. o să fiu bogată :))

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥