3 august 2013

Special Strike #5- ebookDie for Me
by Amy Plum

Niciodată nu ştii ce-ţi poate aduce sacrificiul personal sau cum moartea cuiva îţi poate schimba viaţa.
După tragicul accident de maşină în care şi-a pierdut părinţii, Kate şi sora ei, Georgia, decid să se mute la bunicii lor, în Paris. Cele două surori au maniere diferite de a aborda întreaga experienţă: Georgia se „retrage” în societate, participă la petreceri şi-şi clădeşte reputaţia, în timp ce Kate se închide în ea, găsindu-şi alinarea în cărţi, artă şi solitudine.
Într-una din zile Kate zăreşte la cafenea un grup de trei băieţi misterioşi şi din cale afară de atrăgători. Unul dintre ei o privea insistent, parcă studiind-o, iar Kate, pentru a scăpa de senzaţia neplăcută, decide să plece. Însă întâmplarea face ca ea să-şi uite geanta cu cărţi, iar misteriosul băiat să i-o înapoieze, nu înainte de a o jigni *fără intenţie*.

Although he intrigued me, I consciously erased the black-haired boy’s face from my mind, convinced that perfect looks plus danger probably equaled bad news.

Însă aceasta nu avea să fie ultima întâlnire dintre Kate şi Vincent. După ce au pornit cu stângul, aceştia se decid să o ia de la zero şi să se cunoască mai bine înainte de a trage concluzii pripite.

Vincent lifted his eyebrows suggestively. ”Are you going to ask me in, or were you testing to see if I could cross your threshold without the invitation?” Then he whispered, ”I’m a revenant, not a vampire, chérie”.

Dar Kate asistă la moartea traumatizantă a lui Jules, un bun prieten al lui Vincent, şi nu poate înţelege calmul şi răceala celui din urmă, astfel fata ia hotărârea de a nu mai avea de-a face cu Vincent.
Lucrurile se complică, iar Kate nu mai ştie ce să creadă. Întreaga ei lume ameninţă să se schimbe, iar ea nu se simte pregătită.
Îşi va asculta glasul inimii sau va rămâne veşnic „Kate raţionala”?


Această carte este spectaculoasă, fără „doar” şi „poate”! Originalitatea ei constă în conceptul nou construit de autoare, acela de „revenants” (cei care revin). Potrivit autoarei, cei care mor în locul altcuiva, în anumite circumstanţe, pot reveni la viaţă, astfel dobândind imortalitate. De exemplu, dacă X îi salvează viaţa unui sinucigaş, dar şi-o pierde pe a lui în timpul procesului, X va reveni la viaţă după trei zile. Astfel „revenants” sunt un soi de îngeri păzitori, doar că fără aripi, aureole şi o linie directă către Dumnezeu.

Not to sound to Twilight Zone, but ’law of the universe’, right? It says that if, under certain circumstances, you die in place of someone else, you will subsequently come back to life. You’re dead for three days. Then you wake up.

Dar asta nu este tot! Ei au puteri şi anumite atribute speciale, însă nu vreau să vă dezvălui totul.
Este o carte superbă care surprinde o frumoasă poveste de dragoste, nelipsită de răsturnări de situaţie şi ceva elemente istorice. Mi-a plăcut la nebunie cum Parisul prindea viaţă cu ajutorul autoarei, stilul ei de a scrie fiind lejer şi foarte plăcut, am avut parte de o adevărată excursie pe străzile Oraşului Iubirii. Personajele sunt bine conturate, iar elementele legate de revenants îţi taie respiraţia!
De asemenea, mi-a plăcut faptul că personajul lui Kate este o fată raţională şi cu greu acceptă existenţa şi prezenţa supernaturalului, iar evoluţia ei pe parcursul romanului este vizibilă.
Per total, mi-a plăcut la nebunie acest debut al autoarei Amy Plum. Abia aştept să termin de „digerat” sentimentele pe care mi le-a creat această carte şi să mă apuc de volumul 2.  5 din 5

3 comentarii:

 1. Păpădia mea :o3 Mișto recenzie :) Știu, trebuie să citesc și eu Let me die, sau cum se numește cartea :) Ți-am promis și jurat și toate cele :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna/Salut , numele meu este Alexandru , un mic blogger si observ ca ai un blog/site superb .
  As dori daca se poate sa facem schimb de linkuri/bannerre asa ne promovam reciproc si astfel site-urile noastre vor evolua cat mai sus.
  Adresa blogului meu : www.buboal-photography.blogspot.ro . Astept un raspuns pe site-ul meu intr-un comentariu la o postare sau pe buboal_photography@yahoo.com. Va rog daca se poate ca va uit , ca sa va trec in lista mea de bloguri . Va multumesc
  As dori daca vrei sa imi dai un like la acesta pagina de facebook : www.facebook.com/buboal.photography .
  Like te rog la pagina .
  Multumesc !!!

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥