5 aprilie 2013

Strike #54


Heio! :) Ştiu că astăzi este vineri, dar oficial este şi vacanţă!!! Aşa că mai amân puţin rubrica 'Weekend, catch me' pentru zilele următoare, când vă voi împuia capul cu filme şi cărţi de citit! :)) Până atunci, vreau să vă bag sub nas recenzia de la noua mea serie de sufleţel: Sânge Albastru de Melissa de la Cruz! Enjoy! Vă aştept cu păreri! *ştiu că mai sunt datoare cu recenzii, în vacanţă le veţi avea!*
Sange Albastru
Melissa de la Cruz

  Familia nu era pur şi simplu o sumă a legăturilor umane creată datorită unui set vast şi extins de relaţii...o familie.. era un nume, o moştenire matierială şi spirituală şi o formă de împuternicire în America... „ce descria o descendenţă completă, trecutul,, prezentul şi viitorul”. 
– Eric Homberger, Mrs. Astor’s New YorkCâteva idei: Se spune că anii adolescenţei sunt cei în care copiii se transformă în viitorii adulţi, îşi formează personalitatea, îşi află identitatea şi-şi stabilesc scopul în viaţă. Întrebările „cine sunt? ce sunt?” sunt cele la care sperăm să aflăm răspunsurile în adolescenţă. Asemeni nouă, Schuyler Van Alen descoperă adevărul despre cine şi ce este, la vârsta  de cincisprezece ani. Află istoria poporului ei, i se arată menirea ei în această etapă a vieţii şi i se cere să fie curajoasă şi puternică. Însă Schuyler este o fată singură, cu o mamă în comă şi un tată mort, doar bunica ei o poate sprijini. Dar curând tânăra descoperă consecinţele cunoaşterii adevărului şi lumea ei se va schimba radical.
 
Citate: O lectură uşoară şi lejeră!

·      Schuyler se gândi: anevrism cerebral, atac de cord, comă diabetică. Erau atât de multe lucruri care ar putea determina o moarte prematură. Citise despre ele. Ştia. Îşi pierduse tatăl în copilărie, iar maa ei era într-o comă prelungită. Viaţa omului atârna de un fir de păr- mai subţire decât şi-ar fi imaginat oricine.
Azi poţi să tragi un fum cu prietenii pe o alee din Lower East Side, să bei şi să-ţi faci de cap într-un club de noapte la modă. Mâine, poţi fi mort.
·      Negrul este culoarea nopţii, bolborosi Charles. Albul este adevărata culoare a morţii.
·      Schuyler se simţi vinovată pentru ceva ce nici măcar nu înţelegea. Era atât de groaznic din partea ei să creadă că Jack Force era o persoană drăguţă? OK, deci el era un tip tare, fără îndoială- trebuia să recunoască-, şi da, OK, îşi dădea ochii peste cap iritată în faţa tuturor fanilor leşinaţi din gaşca lui Jack Force, care se uitau la el ca la Dumnezeu. Faptul că-ţi plăcea de Jack Force era un lucru extrem de previzibil. Era inteligent, frumos şi atletic; făcea orice fără să depună vreun efort cât de mic. Dar faptul că se hotărâse să nu-l mai deteste nu însemna că era un robot fără putere de judecată, nu-i aşa? Nu-i aşa? Era nenulţumită că nu se putea decide.
·      Semnele de sânge erau de fapt o hartă a propriilor istorii- era sângele care se manifesta cu putere, Sangre Azul, cel care le oferea unicitatea, deosebindu-i de toţi ceilalţi.
·      Schuyler află că motivul pentru care celor cu Sânge Albastru nu le plăceau crucifixele era că le aducea aminte de cădere, de izgonirea din Regatul Cerului. (Oamenii ăştia se amăgeau singuri, gândi Schuyler. Ei chiar credeau că sunt nişte îngeri căzuţi sau aşa ceva. Exact de asta avea nevoie lumea. De încă o grămadă de bogătaşi care se credeau buricul universului).
·      Era vampir, sau, se corectă ea imediat, vam-pyre, care înseamnă înger de foc în Limba Veche, adică un Sânge Albastru. Unul dintre morţii vii. Asta explica amintirile, coşmarurile. Vocile din mintea ei. Era atât de ciudat să se gândească că sângele ei era viu, dar asta au zis-  că toţi mai trăiseră înainte, cu mult timp în urmă, şi erau chemaţi când era nevoie de ei. Într-o bună zi aveau să aibă controlul deplin asupra tuturor amintirilor şi vor învăţa să le folosească.Părerea mea: Pot spune că nu am simţit cum s-au scurs paginile printre degetele mele. Melissa are un stil plăcut de a scrie; la început mi s-a părut haotic să privesc prin mai mulţi ochi acţiunea, dar apoi am observat tabloul incredibil creat, fiecare piesă de puzzle aşezându-se la locul ei, şi am rămas plăcut surprinsă. Autoarea aduce o abordare originală asupra vampirilor, legându-i chiar şi de căderea îngerilor din Grădina Raiului, fapt ce m-a captivat din prima. Acţiunea este lejeră, informaţiile fiind drămuite cu cap, astfel creându-se momente de tensiune şi suspans, iar personajele, pe cât de numeroase, pe atât de complexe. Per total, mi-a plăcut şi sunt extrem de încântată de ceea ce a creat doamna de la Cruz. Chiar merită citită. :) 

Informaţii generale: Primul volum al seriei a apărut în România în anul 2010 la editura Leda. În prezent sunt publicate 7 volume plus două poveşti scurte, pe piaţa românească Leda a scos doar 4 dintre ele şi o singură poveste scurtă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.melissa-delacruz.com

Nota: 5   din 5
XoXo,
Adry9 comentarii:

 1. Si pentru mine e o serie de suflet, dar stai sa vezi ce se intampla in volumele urmatoare ! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. abia aştept! :)) mor de ciudă că nu sunt publicate toate la noi -.- :):*:*

   Ștergere
 2. Dragut :) Eu n-am citit carticica, dar mi-as dori :) Imi place melodiuta ;;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mersi :*:* chiar e frumoasă cartea :o3 melodia era pe prima pag din carte :)):*:*

   Ștergere
 3. O sa devin babuta pana ajung sa citesc si eu seria. Serios acum! E asa de greu sa-i conving pe ai mei sa-mi cumpere carti in timpul anului scolar. Uffff! :( Foarte draguta recenzia. Uff,chiar o vreau...
  Apropo,eu si Gabi organizam pe blog un concurs! :) Poate treci sa vezi daca iti place! ^^

  RăspundețiȘtergere
 4. Vreau, vreau, vreau, vreau vara aia să vină mai repede...doar două-trei luni. M-ai făcut curioasă în legătură cu seria asta. Trebuie neapărat să o citesc. Btw, frumoasă recenzie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Deci am cartea in bibloteca si tot zic ca o sa o citesc dar am auzit multe lucruri negative despre serie dar tu m-ai convins dupa AV asta o citesc >:D<

  A da si foarte frumoasa recenzia , Bravo :*

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥