11 februarie 2013

Strike #48


Începem săptămâna strălucitor de bine  cu o nouă recenzie promisă la o serie dragă sufleţelului meu: 'Jurnalele Vampirilor- Vânătorii: Fantoma' de L.J.Smith. Enjoy! :)

*Cine nu a citit vol 8 sau nu ajuns la el, este SFĂTUIT să NU citească recenzia, conţine un SPOILER care v-ar traumatiza rău! :))*

Câteva idei: Viaţa pare să fii revenit la normal în micuţul Fell’s Church. Nici urmă de ravagiile făcute de kitsune sau de orice forţă supranaturală. Se pare că Gardienele s-au ţinut de cuvânt şi au reparat răul făcut, dar nu au adus la viaţa unica persoană care întregea peisajul. Elena Gilbert şi Stefan Salvatore sunt îndureraţi de moartea lui Damon, însă nu au prea mult timp de jelit pentru că o nouă ameninţare îşi face apriţia în peisaj. Cum pot ei lupta cu o forţă invisibilă ce-i învrăjbeşte folosidu-se de ură, gelozie, invidie şi sentimentele negative ce nutresc în sufletul fiecăruia ?! 
 
Citate: Mereu mi-a plăcut stilul lui L.J.Smith care face volumul şi mai plăcut!
·   „Ascultă-mă, Elena...”
Acum nu mai ţinea în braţe decât lumina lunii. Durerea îi strânse inima.
„Tot ce trebuie să faci e să mă strigi”, se auzi vocea lui Damon. „Tot ce trebuie...”
·  Când ajunsese să se antreneze cu Meredith- să o ajute să-şi păstreze în formă maximă abilităţile ei de vânător-asasin- Matt se întrebase de ce îi dăduse ea o cască, proteză dentară de protecţie, mănuşi apărătoare de gambe şi vestă, în vreme ce ea purta doar haine de luptă negre subţiri.
 Acum ştia. Nu reuşise nici măcar să o atingă, în schimb ea îl burduşise fără nici o milă.
·  - Ştiu ce faci, mârâi Damon. Crezi că mă poţi păcăli? Crezi că mă poţi întoarce împotriva Elenei?
Din spatele lu se auzi un pas uşor, lipăit.
-Oh, micule vampir, spuse vocea, batjocoritoare.
- O, mică fantomă, replică Damon, imitând tonul creaturii. Habar n-ai tu ce greşeală ai făcut.
·  Stefan o sărută uşor pe buze, un sărut dulce şi vesel precum însăşi vata de zahăr, şi ea se lăsă în tihna braţelor lui.

Părerea mea: Seria ‚Jurnalele Vampirilor’ a fost al doilea ciclu al cărţilor cu vampiri pe care le-am gustat. Le-am devorat efectiv, atât de tare mi-a plăcut. Dar niciodată nu am suportat-o pe Elena, însă după ce am treminat cel de-al optulea volum, pot spune că poate o înţeleg. Dar oricum, Stefan m-a dat peste cap în acest volum, iar Damon mi-a lipsit până în punctul în care îmi venea să ţip de fericire şi apoi să rânjesc ca tuta la carte! :)) În acest volum văd o altă latură a lui L.J.Smith, adică şi înainte ne învăţa despre prietenie, sinceritate, dragoste şi alte valori morale, dar în acest volum valorifică gelozia. De la fapte mari de gelozie gen ‚iubita mea îl iubeşte pe frati-miu şi nu pe mine’ până la ‚sunt geloasă că prietenii mei au mai mulţi bani decât mine’. Pornind de la adevărate dovezi de gelozie, până la formele banale de invidie, L.J.Smith ne arată că noi toţi hrănim fantoma geloziei, dar oare câţi dintre noi o alungă din inima lor ?! Nu pot spune că o alung prea curând.. oarecum îmi aduce o alinare şi un spor de viteză, dar această carte m-a pus pe gândit :) Dacă ar fi o situaţie de viaţă şi moarte da! Aş alunga gelozia din inima mea.. Dar altfel nu cred.. adică oricum îşi face loc în inimă din nou :)) *nu sunt foarte optimistă, nu?*. Revenind la carte, am adorat-o. Am devorat-o şi am savurat-o din scoarţă în scoarţă. Mereu m-a atras această serie şi nu o să mă plictisesc niciodată de ea :) *indiferent de câte ori vor muri şi vor învia personajele :D*.   (Newsflash! Cărţile nu sunt asemeni serialului! De aceea îmi plac şi mai mult!)

Informaţii generale: Volumul este primul din cel de-al treilea ciclu al seriei, ‚Vânătorii’, şi se numeşte ‚Fantoma’. A apărut la editura Leda în anul 2012.

Nota: 5   din 5.
XoXo,
Adry

4 comentarii:

 1. Mama da m-ai spoilarit rau de tot!! Cum, Damon e mort? o.O Mai bine nu citeam recenzia... =)) * I have a weird feeling *

  RăspundețiȘtergere
 2. @Anca: eh da :)) de unde era eu să ştiu că tu nu ai ajuns nici măcar la vol 7 ?! Că din vol 7 e mort :)) eh măcar ai un spor de viteză :)) vezi ce-mi faci tu mie ?! :)) auzi şi tu să pun eu anunţ din cauza ta :)) dacă n-ai ajuns la vol 8 nu trebuia să citeşti :)) :D data viitoare te anunţ :)) kisses

  RăspundețiȘtergere
 3. Uhhh,prietena mea are seria si trebuie sa-i cer si ultima carte,dar uhm Damon revine in carte? Pe prietena asta nu am intrebat-o,dar am....asa ceva pe suflet. Nu ma deranjeaza sa aflu. :))

  RăspundețiȘtergere
 4. @Hogof: te întreb ceva: ce serie ar mai fi aia fără Damon în ea ?! :)) da, sigur că revine, cum revine e a 2a parte care o aflii singurică :)) kisses

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥