18 septembrie 2012

Strike #40

În momentul în care pasiunea pentru un anume autor pune stăpânire pe tine nu te mai poţi abţine să nu citeşti în continuare din cărţile ei. Prin urmare, am gustat din romanul 'Moartea semnează indiscifrabil'- Rodica Ojog-Braşoveanu.


Câteva idei: Până şi în concediu, căpitanul Anghel are de lucru. Un viitor criminal îi lasă un bilet prin care îl înştiinţează de fapta ce urmează să o facă. Dar nu se opreşte aici, acesta continuând să-i trimită anonime pentru a-i râde în nas. Să fie oare aşa? Există vreo ‚crimă perfectă’, aşa cum declară criminalul? Concediul s-a dus, crima s-a produs. Este cu adevărat doar o crimă de dragul crimei sau există un motiv misterios la bază ? 
 
Citate: O carte lejeră în stilul caracteristic autoarei, cu umorul prezent la fiecare pasaj!
· ‚După cum desigur aţi observat, plouă de câteva ceasuri. Asta înseamnă că drumul spre cabană a devenit impracticabil. Mai înseamnă că volens-nolens, suntem, cum s-ar spune, izolaţi de restul muritorilor. Ca să nu vă plictisiţi, îmi permit să vă ofer o şaradă. Cineva din grupul nostru îşi va lua curând adio de la cele pământeşti. Datorită mie! Vreau să realizez o crimă care nu va fi supusă rigorilor legii. Încercaţi să mă împiedicaţi!
P.S. Nu vă pierdeţi timpul cu deducţii grafologice.’
· -Spune-mi, te rog, unde te aflai în momenul în care s-a produs crima?
-Unde se află oricare om normal venit la munte ca să se odihnească.
-Adică?
-În pat. E necesar să precizez şi poziţia?
-Dacă se poate..
-Orizontală, pe spate, având piciorul drept puţin îndoit. Pijama cu ursuleţi şi botoşei...
· -Ştii ce-i ală şantaj, Hristule?
-Cum să nu?! Articolul 194: ‚Constrângerea unei persoane prin violenţă sau ameninţare să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă e comisă pentru a dobândi în mod injust un folos petru sine sau pentru altul’ se numeşte şantaj.
-Ştii cum se pedepseşte?
-Cu închisoare de la trei luni la doi ani. Dar pentru ce mă întrebaţi?
-Spune-m sincer, ai crezut o singură clipă că înghit povestea cu detectivul amator? Ori ai părere foarte proastă despre mine..

Părerea mea:Având în vedere că este volumul de debut al doamnei Rodica, mi se pare excepţional. Trebuie cu adevărat admirată pentru talentul său. Umorul nu lipseşte, iar suspansul e la loc de onoare. Veţi adora stilul autoarei şi garantat veţi îndrăgi cărţile ei.

Informaţii generale:   Volumul a apărut la Editura Universitară în 2009. În 1969, a debutat cu un scenariu la televiziune (Crima din Cișmigiu), iar primul roman polițist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistența soțului ei, actorul Cosma Brașoveanu, și l-a publicat în 1971 la editura „Albatros”, colecția „Aventura”. În urma succesului publicistic a renunțat la avocatură, după șapte ani de practică, și s-a dedicat scrisului. Până în 1999, după propriile declarații, a publicat 35 de romane, în majoritate polițiste, dar și câteva istorice și unul științifico-fantastic. Modelele preferate sunt Edgar Wallace, Georges Simenon, Karl May, iar dintre autorii români, Theodor Constantin și Haralamb Zincă.

Nota: 5   din 5.


XoXo,
Adry2 comentarii:

  1. Citatele sunt geniale! :))
    O să mă apuc și eu de romanele lui tanti Rodica! :x

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anna: yeap, chiar sunt!! ♥ şi da, trebuie neapărat!!♥ ♥ :)):*:*:*

    RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥