6 iulie 2012

Strike #22

Şi ce poţi face pe o vreme ca aceasta ?! Să stai pitit la umbră cu un suc rece lângă tine şi o carte bună în mână !


Vreau să mulţumesc Librăriei Online Libris pentru oportunitatea de a citi 'Cele mai frumoase poveşti de dragoste întâmplate vreodată' de Megan Gressor şi Kerry Cook. De asemenea, să nu uităm că Libris deţine şi o gamă variată de cărţi în engleză care vă aşteaptă să le răsfoiţi !


Câteva idei: Expresia 'până când moartea ne va despărţi' este cât se poate de adevărată. Îndrăgostiţii vor alege mereu să fie cu persoana iubită pâna la ultima suflare, ca mai apoi să se caute pe tărâmul de dincolo şi să spere că se pot iubi şi atunci. Poveştile de dragoste nu sunt prezente numai în cărţi sau filme ci şi în viaţa reală şi această carte ne poartă pe aripile timpului în căutarea celor mai frumoase dovezi de dragoste întâmplate vreodată. De la începuturile vremii- de la David cel cu Goliat- şi până în prezent- povestea Prinţului Charles şi a Camillei Parker Bowels, de la poveşti cu regi, regine, prinţi şi prinţese până la apetisantele poveşti hollywoodiene, iubirea îşi face loc în viaţa fiecăruia. Fie că au pornit de jos şi au ajuns mari personalităţi, ori s-au născut sub o stea norocoasă într-o familie de viţă nobilă cu toţii au căzut pradă iubirii şi au savurat fiecare clipă binecuvântată oferită de dragoste.


Citate: Cartea este foarte, dar foarte emoţionantă şi cu greu poţi să alegi doar câteva citate. Însă am făcut o selecţie a câtorva fragmente care mi-au plăcut:

 • Căci iubirea este literalmente un fel de nebunie, o stare de sporit în care ne lepădam de inhibiţii şi facem lucruri pe care în mod normal nu le-am face, riscând respingerea, pierderea reputaţiei sau chiar autodistrugerea. Cum zice poetul, cu adevărat mai bine este să iubeşti şi să pierzi decât să nu fi iubit niciodată.
 • 'Scumpa mea Iubită, când o să primeşti aceste rânduri vom fi fost deja despărţiţi pentru multă vreme, aşa că am să-ţi spun că vei fi mereu în gândurile mele... Scrie-mi uneori, iubito, căci voi fi singuratic şi scrisorile tale îmi vor fi de mare ajutor. Turneul ţine 246 de zile- aşa că că atunci când primeşti scrisoarea poţi şterge deja o zi, şi rămân 245! Aşa că ,vezi, timpul trece deja. Curând vom fi iar împreună, iubito. Şi atunci, Domne! Ce fericire !'
 • În toată iarna dintre anii 1945 şi 1946 şi-au trimis scrisori din ce în ce mai tandre. 'Nu m-am gândit niciodată că un om pe care l-aş putea iubi s-ar coborî să mă iubească', a scris Elizabeth. Robert i-a răspuns: 'Îţi sărut picioarele, sărut fiecare literă a numelui tău'. Ea i-a scris că îl iubeşte cu 'cea mai profundă parte'  firii sale şi că el umple 'o prăpastie întunecată' din miezul  ei.
 • Şi ea n-a aflat. Nici unul din cei doi bărbaţi nu i-a spus drăgălaşei actriţe britanice că zilele îi sunt numărate. În următorul an, Charles s-a dedicat în întregime rolului de a-i face lui Pat viaţa cât mai plăcută. Călătoreau când ea se simţea destul de bine şi, când nu savurau locuri noi, Charles avea grijă ca ea să savureze senzaţii noi. O copleşea cu daruri. Întrucât trebuia să fie întotdeauna pe aproape un doctor, Charles a pretins că el este cel bolnav.
 • Pe 6 decembrie 1957, la un an după ce s-au cunoscut, RJ a venit acasă la Natalie cu o sticlă de şampanie şi două pahare. Aveau ceva de sărbătorit, i-a spus el. după ce a golit paharul, ea a văzut cuibărit pe fund un inel elegant cu diamante şi perle. 'Citeşte-l', a spus cu duioşie RJ.Părerea mea: Este o carte foarte frumoasă, ce ne demonstrează că iubirea îşi întoarce chipul spre fiecare dintre noi la un moment dat în viaţa noastră. Mi-a plăcut enorm ideea de a reuni cele mai frumoase poveşti de dragoste într-o carte. Sunt persoane reale, personalităţi ale tuturor timpurilor despre care, personal, nu ştiam atât de multe pe câte mi-a arătat cartea. De la poveştile tipice de iubire cu final fericit pâna la cele în care moartea şi-a băgat coada şi a ales să spulbere fericirea, cartea te trece printr-un val de emoţii şi sentimente greu de exprimat în cuvinte. Nu puţine sunt momentele în care dezastrul s-a strecurat în poveştile frumoase de dragoste ce ar fi putut exista. Cea mai tulburătoare poveste mi s-a părut cea dintre Roman Polanski şi Sharon Tate. Nu aş putea să mă decid care dintre toate cele 38 de poveşti este cea mai frumoasă pentru că toate m-au impresionat şi mi-au lăsat un zâmbet dulce pe chip, dar o poveste pe care o să mi-o aduc aminte cu plăcerea este cea dintre Prinţul Rainier şi Grace Kelly sau cea dintre Charles Boyer şi Pat Paterson. Recomand cartea tuturor pentru că este un volum ce ne aduce aminte că dragostea adevărată există şi numai în poveşti ci şi în viaţa reală !


Informaţii generale: Cartea a apărut în 2009 la editura Humanitas. Megan Gressor şi Kerry Cook împărtăşesc de multă vreme fascinaţia faţă de istoria dragostei. Megan Gressor este jurnalistă, redactor şi critic. Este autoarea a şase cărţi. Kerry Cook este profesoară, scenaristă de televiziune şi autoarea unui roman şi a trei lucrări non-fiction. 'Cele mai frumoase poveşti de dragoste întâmplate vreodată' este cea de-a doua lor carte din această serie, urmând culegerii 'An Affair to Remember'.


Nota:   din 5, fără niciun dubiu !


XoXo,
Adry 

14 comentarii:

 1. Trebuie s-o citesc și eu! :x
  Genială! :x

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. Şi eu :x :*:*
   Este foarte tare şi chiar merită cumpărată :x :*:*:*

   Ștergere
 3. Sper să o găsesc şi eu la librărie când mai fac drum într-un oraş mare. Sună interesant, mai ales că eu sunt o romantică incurabilă :3 Mulţumim pentru recenzie, pe mine m-ai convins să o caut şi să o cumpăr.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aww mersi :*:* Eu îţi mulţumesc ptr că ai avut curiozitatea să citeşti :*:*

   Ștergere
 4. Foarte faină cartea,îmi place ceea ce văd pe-aici!:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Vai ce bine suna cartea! Si desi cateodata ma gandesc ca iubirea nu apare in vietile fiecaruia, ci doar a celor care sunt norocosi, am realizat dupa cum spui si tu, ca la un moment dat apare la fiecare dintre noi. De ce altii o au si altii nu? Pentru ca unii o refuza, altii o ignora si sunt aceia care nu stiu sa o pastreze. Si e pacat fiindca dragostea este cu siguranta cel mai frumos si inaltator sentiment pe care il poate experimenta o fiinta umana. Chiar m-a convins recenzia ta si acum imi doresc si eu foarte mult sa citesc cartea. Si numai din citat, sunt sigur ca si pe mine ma va impresiona povestea dintre Pat si Charles. Ce om ar mai face un asemenea gest in zilele noastre? Doar poate mai sunt. Poate..

  P.S Ador fontul blogului! >:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îţi cam face cu ochiu' ;))
   Mă bucur că te-am convins !! :*:*
   Te aştept cu păreri după ce termini, asta dacă pui mâna pe ea :*:* >:D<

   Ștergere
 6. Ce bine suna :D .. imi plac mult povestile de dragoste si sper ca o sa am ocazia sa o citesc :). <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sună chiar foarte bine <3 Şi eu sper să o poţi citi :*:*

   Ștergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥