15 iulie 2012

Primele 100 de cuvinte şi Strike #24

Hello, my sweet lovers! Ce mai faceţi voi ? Eu mă bucur de ultima zi la munte şi simt că înnebunesc pentru că nu vreau să se mai termine ever!! Hai să las pălăvrăgeala pentru mai încolo. Momentan haideţi să vă arăt 'Primele 100 de cuvinte' din 'Jurnalul unui puşti' de Jeff Kinney şi recenzia la el.


Primele 100 de cuvinte


SEPTEMBRIE

Marţi
În primul rând, să ne lămurim: Acesta este un JURNAL, nu un jurnal intim. Ştiu că aşa s-ar putea crede după copertă, dar când Mami s-a dus să-l cumpere, i-am spus EXPRES să-mi ia unul care să nu arate ca un „jurnal intim”.

Grozav! Tot ce-mi trebuie acum e să mă prindă vreun fraier cu agenda la mine şi să-şi facă o idee greşită.
Celălalt lucru pe care vreau să-l lămuresc este că a fost ideea lui MAMI, nu a mea.
Dar dacă ea are impresia că eu o să-mi scriu aici „sentimentele” sau ceva de genul ăsta.... 


Strike #24

Am descoperit că niciodată nu eşti prea mare pentru benzi desenate. Un astfel de roman (în benzi desenate) este cel al lui Jeff Kinney- 'Jurnalul unui puşti'.


Câteva idei: Ce poate fi mai accesibil decât să ţii un jurnal pentru când vei fi faimos şi lumea va vrea să ştie cum ai fost în copilărie?! Aceasta este ideea de bază de la care porneşte Greg Heffley. Nu este un jurnal despre sentimente, că doar nu a înnebunit, este un jurnal despre întâmplările din clasa a şasea. 
Citate: Ok, e foarte greu să aleg, dar am să mă chinui puţin pentru voi!

 • Acum şi Rodrick e în război cu Mami. Manny a pus mâna pe una dintre revistele de heavy metal ale lui Rodrick, şi pe una dintre pagini era o poză cu o femeie în bikini întinsă pe capota unei maşini. Şi atunci Manny a luat-o cu el la grădiniţă să le-o arate şi celolralţi copii.
 • Dna Norton ne-a arătat filmul 'Vrăjitorul din Oz', pentru ca toată lumea să ştie povestea. Încercam să-mi dau seama ce rol aş vrea să joc, dar mai toate personajele trebuie să cânte şi să danseze la un moment dat. Până la urmă mi-am dat seama ce personaj vreau să joc. Mă voi înscrie pentru rolul de Copac, pentru că 1) ei nu trebuie să cânte şi 2) aruncă cu mere în Dorothy.
 • Mami l-a dus pe Manny la masa din bucătărie. A pus pe o farfurie o sămânţă, o stafidă şi o boabă de strugure şi i-a spus lui Manny să arate spre obiectul cel mai apropiat ca mărime de ghemuleţul pe care l-a înghiţit. Lui Manny  i-a luat ceva până s-a uitat la ce se afla pe farfurie. După care s-a dus la frigider şi a scos o portocală. 
 • Pe la 11:30, s-a făcut linişte pe hol. Atunci, Fregley mi-a strecurat un bileţel pe sub uşă. L-am ridicat şi l-am citit. 'Dragă Gregory,   Îmi pare foarte rău că te-am fugărit cu mucul pe deget. Uite, îl pun pe hârtie ca să te răzbuni pe mine'.  Acesta e ultimul lucru pe care mi-l amintesc înainte să leşin.

Părerea mea: Este un roman mai mult decât potrivit într-o zi călduroasă de vară fiind uşor de citit şi amuzant pe cât cuprinde. Are şi fragmente desenate şi pare redactat de mână, ceea ce face lectura şi mai uşoară. Iniţial, când am auzit de carte, am crezut că-i pentru cei mici, dar m-am înşelat. Este o carte bună pentru oricine vrea o pauză de la monotonia unei zile de vară şi care doreşte să-şi aducă aminte de copilărie. Acum, ajunsă la finalul volumului am realizat că mai vreau !!

Informaţii generale: Primul volum din seria 'Jurnalul unui puşti' de Jeff Kinney a apărut la editura Art în noiembrie 2010. 

Nota: Cu zâmbetul pe buze nota 5 din 5!

XoXo,
Adry 

8 comentarii:

 1. Şi mie mi-a plăcut mult Jurnalul unui puşti :) la bibliotecă se găsesc foarte greu; cum aduce cineva cartea, următorul la rând o împrumută. Şi filmele au fost grozave ♥

  RăspundețiȘtergere
 2. Sper sa reusesc sa imi iau cartea :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Am citit si eu Jurnalul unui pusti.. a fost adorabil de amuzanta :).

  RăspundețiȘtergere
 4. @Raisa: chiar e tare :)):*

  @Gio: yeap :x

  @Rose: nu am văzut încă filmele, dar o să mă uit după ce termin seria :)):*:*

  @Pufulet: chiar merită :)):*

  @Patricia: chiar e amuzantă rău :)):*

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu citeam din ea În timpul şcolii, noaptea sub pătură, când eram prea obosit de ceva mai complicat şi era perfectă mai ales că din când în când mai scoteam şi nişte chicoteli. Nu am aflat niciodată dacă m-au auzit părinţii sau nu, dar sper că nu, cine ştie ce credeau că fac. :D

  RăspundețiȘtergere
 6. @Alex: cum spuneam: eu râd în gura mare, n-am eu treabă :)) eh, nu făceai nimic rău :)) :*:*

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥