28 iunie 2012

Strike #19

Volumul şapte din seria 'Casa Nopţii'- 'Focul' de P.C. şi Kirstin Cast a venit şi s-a dus pe nesimţite, lăsându-mi un zâmbet sfios pe buze.


Câteva idei: Pentru un războinic să-şi apere Marea Preoteasă este cel mai important lucru. Dar ca acesta să o protejeze ca paznic al ei trebuie să realizeze că mai presus de dragostea ce-l leagă de ea stă onoarea. Stark porneşte pe un drum anevoios pentru a o salva pe Regina lui, Asul lui, banri shi. El speră să devină dintr-un fecioraş un adevărat paznic, oare focul ce-l poartă în suflet îl va ajuta ?


Citate: Fără alte introduceri, iată câteva rânduri: 

 • -Eu nu sunt aşa de grav rănită, pentru că ai apărut tu ca Batman şi ai salvat situaţia, înainte ca afurisitul ăla de taur dezgustător să mă nenorocească de tot. Apoi am fost injectată în braţ cu Lumină, ceea ce, apropo, a fost tare de tot. Iar sângele ăla nemuritor al tău acţionează de parcă l-aş avea în mine pe iepuraşul Duracell.   -Nu mă compara cu un liliac, zise el, în lipsa unui răspuns mai bun, pentru că ăsta era singurul lucru, din tot ce-i spusese ea, pe care îl înţelesese oarecum.   -Nu te-am comparat cu un liliac, am spus că ai fost ca Batman. E un super-erou.  - Nu sunt niciun erou.  -Ei, pentru mine ai fost un erou. A doua oară.    Rephaim nu ştiu ce să răspundă ls aşa ceva. Îşi dădu seama doar că atunci când Stevie Rae îl numise eroul ei, acest lucru îl făcuse să tresară, iar durerile şi grija pentru ea deveniseră mai uşor de suportat.
 • -Ştii când mi-am dat seama pentru prima oară că sunt al tău? Şoaptele lui mi se lipeau, parcă, de piele, făcându-mă să tresar.  -Când? Am simţit că mi se taie răsuflarea.  -Atunci când m-ai înfruntat acolo, în infirmeria din Casa Nopţii, înainte de a mă transforma. Îţi aminteşti ?  -Da.  Fireşte că îmi aminteam- stăteam acolo dezbrăcată, postată între el şi Darius, şi îl ameninţasem că-i trag o mamă de bătaie cu ajutorul elementelor.   Îi simţeam buzele care îmi atingeau uşor pielea.  -Arătai ca o regină războinică, plină de mânia zeiţei. Cred că atunci am ştiut că voi fi al tău pentru totdeauna, pentru că ai reuşit să mă descoperi în tot întunericul ăla.
 • -Ei bine, atunci când hotărăşti că inima ta contează şi pentru tine la fel de mult pe cât contează pentru mine, caută-mă. N-o să-ţi fie prea greu. N-ai decât să-ţi urmezi inima. Fără să ezite îl luă în braţe şi îl ţinu strâns.

Părerea mea: Cum ar spune profa mea de română: 'acest roman este unul al maturizării, al progresului şi al evoluţiei' (sau ceva pe acolo). Dar uite ce spun eu: volumul acesta vizează două teme: a maturizării şi a iubirii. Ok, maturizarea se realizează datorită iubirii, deci, tehnic, ar fi doar o temă.. în fine. :) Mi-a plăcut enorm că autoarele au continuat cu povestirea din perspectiva mai multor personaje. Şi mă bucur că un anume personaj şi-a făcut o aşa ieşire din scenă !! Sunt mult mai împăcată acum şi aştept cu nerăbdare să mă apuc de volumul 8 (yeap, după ce termin recenzia mă apuc sănătos de el !)

Informaţii generale: Volumul al şaptelea al seriei 'Casa Nopţii'- 'Focul' de P.C. şi Kirstin Cast a apărut în 2011 la editura Litera. P.C. Cast este o premiantă autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Kistin Cast, fiica ei, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândută în milioane de exemplare, seria 'Casa Nopţii' se bucură de un uriaş succes internaţional !

Nota: Cu foarte mare dragoste în suflet dau acestui volum 5  din 5.

XoXo,
Adry  

3 comentarii:

 1. Da, imi amintesc ce se intampla cu personajul nostru principal, si ce face Stark pentru ea. Eu zic ca e demn de ridicat statuie. A fost heart-breaking sa o vad pe Zoey asa lipsita de aparare. Mi-a placut de nenea care zicea fecioras :)) I-am uitat numele. Oricum, mi-a palcut de el, insa m-au ingrozit tehnicile prin care Stark trebuia sa ajunga la Zo. X_X Personajul ala de pataste ce pateste la sfarsit, a fost vai, nici nu vreau sa-mi amintesc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne, am terminat "Tentatia" si am murit odata cu Heath :((
  Multumesc pentru introducerea in urmatorul volum.

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥