21 mai 2012

Just died in your arms (1)

Presupun că ştiţi cu toţii postarea anterioară. M-am gândit să continui cu ea, la modul să fac o poveste. Sper să nu vă dezamăgesc :)

Just died in your arms...
(1)

Ecoul paşilor mei este tot ce pot auzi pe holul hotelului. Orologiul din capătul culuarului bate de ora 3 dimineaţa. Doar 3 ore de când ai uitat să respiri, 3 ore de când ţi-ai luat adio de la viaţă, 3 ore de când m-ai privit în ochi atât de îngrozit, 3 ore de când m-ai implorat spunându-mi că mă iubeşti mai mult ca niciodată.. Cum de ai putut să minţi până la ultima suflare mă depăşeşte, atâta ipocrizie şi tupeu.. Cândva te-am crezut, cândva erai totul pentru mine, dar nu şi acum. Acum eşti doar o parte a trecutului meu, doar o fantomă într-o cameră de hotel. Ochii tăi nu mă mai pot induce în eroare, mâinile tale nu mă mai pot răni, tu nu mă mai poţi înşela.
Trec pe lângă orologiu şi îmi văd imaginea reflectată în el.  Mi-aduc aminte prima dată când mi-ai spus că sunt frumoasă şi nu te-am crezut, eram convinsă că doar vroiai să-mi atragi atenţia. Dar nu, în ochii tăi infinit de verzi se citea adevărul, chiar erai sincer, chiar credeai că sunt frumoasă. Cum de au ajuns ochii tăi să mă mintă cu atâta neruşinare într-un timp atât de scurt ?! Scurt pentru mine, însă pentru tine 3 ani au însemnat mult, într-un an te-ai perfecţionat în minţit şi înşelat, magia dispărând în 2 ani. Glumeai spunând că minciuna este doar atunci când 'nu-ţi spun tot adevărul', şi ce te mai pricepeai.. Ca o proastă te-am crezut cum omiteai adevărul privindu-mă direct în ochi..
Îmi mut privirea spre scările de marmură şi le cobor lunecând cu mâna pe balustrada lucioasă. Ajung la recepţie şi tipa din spatele biroului îmi urează 'Bună dimineaţa', cu un glas ce nu pare al meu răspund mieros la salut şi mă apropii ca să-i las cheile apartamentului. Le dau drumul pe blatul de marmură apoi trec mai departe. Mă îndrept cu paşi grăbiţi şi apăsaţi spre uşile de sticlă ale hotelului. Vreau să plec cât mai departe de tine- oh, nu te flata, my dear, doar că-ţi aud şi acum minciunile în urechi şi apa de colonie încă o simt proaspătă în jurul meu, nu mi-e frică de consecinţele faptei mele. Angajatul hotelului îmi deschide uşa şi o pală de vânt mă loveşte înfoindu-mi rochia şi-mi răvăşeşte părul.
Ploaia s-a oprit- 'ce coincidenţă ' gândesc eu, dar atunci simt cum o picătură îmi aterizează pe umăr, apoi o alta pe mână urmată de una pe obraz şi una pe buze. Îţi simt prezenţa în preajma mea şi dacă nu aş şti mai bine aş zice că picăturile de ploaie sunt trimise de tine. Îţi plăcea să adormi cu capul pe umărul meu, să mă ţii de mână mereu, să-mi atingi uşor obrazul pentru a-mi transmite că sunt drăguţă şi că mă vrei şi apoi, mă sărutai uşor de parcă m-aş fi spart în secunda doi, dar toate astea sunt în trecut. Erau toate obiceiurile tale înainte de.. schimbarea ta. Înainte ca minciuna să-ţi devină iubită şi eu să trec pe locul doi.
Scot cheile de la maşină şi apăs butonul de deblocare, maşina noastră se dezarmează. Hopa! maşina mea, maşina care mi-ai dat-o de ziua mea. Amintirile mă lasă fără grai şi se dau singure pe 'replay': era toamnă, copacii ruginii, tufişurile din faţa casei erau de un verde obosit şi eu stăteam lângă fereastra camerei mele pregătindu-mă pentru petrecerea din seara respectivă. Eram la măsuţa de toaletă căutând un model pentru unghii în revista de modă când telefonul mi-a bâzâit. Era un mesaj de la tine 'Cobori în jos Luceafăr blând alunecând pe-o rază' - romantic incurabil ce eşti! nu puteai să spui ca tot omul să vin până jos, nuu! tu trebuia să mă faci să roşesc şi să mă grăbesc la tine- ce fraieră eram! Când am ajuns în faţa casei te-am văzut, erai îmbrăcat într-o cămaşă cu carouri ruginii cu negru cu un tricou alb pe sub ea şi blugii pe care îi adoram atât de tare, pantofii negri din piele întoarsă şi plăcuţele- dog tags-  de la mine la gât. Părul ţi-era absolut perfect, grizonat aşa cum îmi plăcea şi zâmbeai atât de sincer şi seducător încât am crezut că o să mă topesc pe picioare. Ai venit lângă mine, m-ai luat în braţe şi ţi-am simţit parfumul cum îmi invadează plămânii, m-ai sărutat cu atâta pasiune încât abia am avut timp să reacţionez. M-ai ridicat în braţe, mi-ai urat 'La mulţi ani' şi, efectiv, m-ai luat pe sus. M-ai lăsat lângă o maşină stilată, neagră cu geamuri fumurii, atât de classy şi striga efectiv 'eleganţă' încât m-am pierdut de fericire. Era un Mercedes-Benz S550 şi era numai al meu.
Ai surâs când ai văzut că nu mai am cuvinte şi un rânjet de toată frumuseţea ţi s-a întipărit pe faţă. Ai spus că e doar o parte din surpriza pe care mi-o pregăteai şi atunci chiar m-ai pierdut. Dădeai o grămadă de bani pe cadouri care mă făceau să mă îndrăgostesc şi mai mult de tine pentru că mi le dăruiai din dragoste, banii pentru noi nu contau, eram high-class, nu aveau de ce să conteze. M-ai sărutat din nou lăsându-mă să plutesc în derivă, fără aer, fără vreo reacţie. Eram atât de fericită încât ţi-am jurat iubire eternă. M-ai luat de mână, m-ai condus la uşa de la intrare, m-ai sărutat fugar şi mi-ai spus să mă pregătesc pentru diseară pentru că surprizele se vor ţine lanţ. Înainte să pleci mi-ai strecurat în mâna liberă cheile maşinii. Am rămas locului încă şocată de gestul tău, te-am privit cum pleci cu zâmbetul pe buze, cu mâinile în buzunar în josul străzii.
Mă întorc în pielea mea pentru că realizez că acum plouă foarte tare şi apa mi se scurge din păr. Mână mi-era înţepenită pe mânerul uşii. Mă urc în maşină, bag cheia în contact şi pornesc ştergătoarele şi căldura. Aranjez oglinda retrovizoare, nu înainte de a-mi verifica imaginea. Da, aceeaşi fată brunetă palidă mă priveşte, umbrele trecutului îi bântuie ochii şi pare distrasă. Clipeşte des timp de câteva secunde apoi se arată hotărâtă.
Îmi mut privirea la ştergătoarele ce se luptă zadarnic cu picăturile de ploaie. Scot maşina din parcare şi o iau pe autostradă.

-Goodbye, my lover!
Goodbye, my friend!-


XoXo,
Adry 

22 de comentarii:

 1. Cam multe trimiteri la realitate pentru o opera de fictiune. Mi-ar fi placut sa pui accentul pe acea perioada de tranzitie, schimbarea aceea pe care ai mentionat-o atat de brusc si succint. Dar cine stie, poate in episodul urmator :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am spus că e ficţiune :)) Dar anyway. :)

   Ștergere
  2. Da, sunt amintiri din copilarie :))

   Ștergere
  3. Mă refeream că nu e ficţiune în sensul de fantasy. Şi, în plus, îmi trebuie şi o doză de realitate nu ?

   Ștergere
  4. Fictiunea are intotdeauna o baza reala. Daca tu auzi o poveste, povestea aceea poate fi falsa, fictiva, dar faptul ca iti este adusa la cunostinta este real. Astfel, daca scrii o poveste care contine detaliile povestii pe care ai auzit-o, incluzi si baza reala, scriind prin prisma imaginatiei tale. Nu stiu cat de bine m-am exprimat.

   Ștergere
  5. Şi din nou: mă refeream că nu conţine elemente fantasy :) Dar mersi de newsflash :)

   Ștergere
  6. Pai ce inseamna acest "fantasy" pentru tine?

   Ștergere
  7. Fantasy = vampiri, îngeri, vârcolaci, mumii, puteri supranaturale etc.

   Ștergere
  8. Da, nu ai spus ca e fictiune, dar fictiunea nu se limiteaza la lucrurile alea, doar le include. Iar fantasy poate fi si un basm, si o opera SF... eu am sustinut ca este fictiune, nu fantasy. Deci argumentul tau este invalidat.

   Ștergere
  9. Anyway fiecare înţelege ce vrea :)) Dreptul la opinie încă mai există.

   Ștergere
 2. Foarte frumos!Like pentru prima imagine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Trebuie neapărat să continui cu povestea asta! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place stilul tau in care descrii trairile interioare.As fi vrut sa pot scrie la fel de bine !
  Astept episodul urmator...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi frumos !! <3 Garantat cu exerciţiu vei ajunge să scrii mai bine ca mine <3
   Şi eu aştept un val de inspiraţie :)) :D dar în curând vine episodul 3 <3

   Ștergere
 5. Am citit si prima parte si mi-a placut enorm de mult!! <33
  mai vrem =p~ :X descri atat de frumos incat numai de drag imi vine sa citesc. :"> :x

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aww mersi mult scumpo :*:* Înseamnă mult pentru mine <3

   Ștergere
 6. Bravo! Bravo! Bravo! Doamne cat imi place.. =p~~~~ :*:*:*

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥