19 aprilie 2012

Strike #8

După lupte seculare am reuşit !!:)) Am prins net !! Mă bate un vânt de numai pot :)) Fără alte alea să pornim cu recenzia !!


Strike #8

Volumul întâi al seriei 'Casa Nopţii'- 'Semnul' de P.C. şi Kirstin Cast este o carte ce promite multe. Dacă se ridică la nivelul aşteptărilor veţi decide singuri.

Câteva idei: Zoey s-a simţit mereu ca o neadaptată, însă atunci când Vânătorul o Însemnează viaţa ei ia o întorsătură drastică. Pe cale să se transforme într-un vampir, Zoey este abandonată de familie şi prieteni, singura soluţie fiind stabilirea în Casa Nopţii. Ajunsă la Casa Nopţii- 'pensionul vampirilor'- va descoperi că destinul i-a pregătit un drum anevoios, dar nu lipsit de recompense.

Citate: Fără alte introduceri iată câteva citate:
 • Oare vampirii joacă şah ? Existau oare vampiri tâmpiţei ? Dar majorete-vampir, genul Barbie? Oare există şi vampiri care cântă în vreo trupă ? Sau vampiri emo, tipi d-ăia ciudaţi care poartă pantaloni de fată cu bretoanele alea nasoale care le acoperă jumătate de faţă? Sau puştanii ăia adepţi ai subculturii goth, cărora nu prea le place să se spele? Oare aveam să devin şi eu o puştoaică goth? Sau mai rău, o emo? Nu prea mă omoram după negru, cel puţin nu în mod exclusiv, nu simţeam o bruscă şi nefericită aversiune faţă de apă şi săpun şi nici nu mă cuprinsese vreo dorinţă obsesivă să-mi schimb tunsoarea ori să îmi dau cu creion dermatograf la greu.
 • - De fapt, cum sunt homosexual, cred că ar trebui să fiu pus la socoteală ca doi tipi în loc de unul singur. Vreau să spun că de la mine poţi să afli punctul de vedere al unui tip şi în acelaşi timp nu trebuie să-ţi faci griji că aş vrea să-ţi pipăi sânii.
 • - Mă, ce Dumnezeu, nu a catadicsit numeni- a fixat-o pe Erin cu privirea- să mă trezească naibii şi pe mine să-mi spună că mergem la cină ?   -Din câte ştiu, eu sunt colega ta de cameră, nu maică-ta, a spus Erin alene.  -Hai, supără-mă, să vezi ce mă înfig în creierii nopţii cu foarfeca în chica ta blondă de păpuşă Barbie, a spus prinţesa africană.
 • - Bun, păi asta exclude două posibile motive pentru care s-ar putut comporta ciudat. Primul: dacă era de la droguri, s-ar fi purtat aşa tot timpul. Şi al doilea: e posibil să se fi purtat aşa pentru că eşti tare drăguţă şi este un motiv suficient pentru ca un tip să se simtă în preajma ta ca şi când ar fi în transă.

Părerea mea: Sincer, până pe la ultimele două-trei capitole eram dezamăgită de carte. Nu spun că ar fi rea (departe de mine gândul !!), doar că mi se părea uşor comună. Însă la final, clar m-a pocnit un 'BANG !!'- na! na! domnişoară 'e prea comun' !!. Cum spuneam, cartea promite multe. A fost o încălzire uşoară pentru volumul doi.

Informaţii generale: Volumul face parte din seria 'Casa Nopţii'- care până în prezent numără opt volume. Seria a apărut la editura Litera în anul 2009. P.C Cast este o premiantă autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica sa, Kirstin Cast, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândut deja în peste 6 milioane de exemplare, primul roman din 'Casa Nopţii' se bucură de un uriaş succes internaţional.

Nota: Cu regret 4 ★ din 5.


De când am terminat cartea nu-mi mai iese din cap melodia. 
Este un Semn !! :))


Ps: Am terminat și volumul doi- 'Trădarea'- și da! este foarte tare :))

XoXo,
Adry ♥

7 comentarii:

 1. Doamne, citatele sunt geniale! =))
  How fragile we are 8->. Mda, multumesc ca mi-ai bagat-o in cap(acolo o sa ramana ceva vreme).

  Foarte frumoasa postarea, honey!:*

  Dee.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mie cartea mi s-a părut drăguţă. Doar drăguţă. Mi-a plăcut cum au combinat autoarele mitologiile despre vampiri cu cele despre zei :X Şi volumul II mi-a plăcut mult. Acum sunt la 6 şi niciunul n-a fost la fel de frumos ca Trădarea 8->
  Îmi place mult recenzia şi citatele pe care le-ai ales sunt geiale! A fost o plăcere să le recitesc. Cât de simpatice sunt gemenele :X

  RăspundețiȘtergere
 3. Stii.... am o problema, mereu cand citesc serii de carti. Se intampla sa ma atasez de personaje.. si de locuri, ca si cum ar fi reale.. :) si la terminarea seriei, plang... :|

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu m-a impresionat foarte tare povestea în sine deși parcă mi-a plăcut puțin, dar coperta.. coperta O ADOR!

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu am citit cartea.Imi plac citatele.Imi place melodia <3

  RăspundețiȘtergere
 6. si eu am citit cartea si mi-a placut foarte mult!chiar daaca nu mai vreau si urmatoarele volume,panala urma tot as vrea sa le am in biblioteca :D

  RăspundețiȘtergere
 7. CN a fost prima serie cu vampiri citită de mine :D N-a fost cea mai bună, dar mi-a rămas în sufleţel :) Mi-a plăcut stilul autoarelor şi ideea vampirilor cu semiluni albastre :)

  RăspundețiȘtergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥