29 aprilie 2012

Sanctuarul meu

Uite că m-am băgat şi eu în campania relizată de Gânduri rătăcite . Tema aleasă este 'familia'.  Deci o să fie un articol luuung rău :) Sper să rezistaţi până la final şi, mai ales, sper să vă placă !! ♥


Ce înseamnă pentru mine 'familia' ?



Hmm, familie.. Primul lucru la care mă gândesc când spun ‚familie’ este mama. Mda, chiar ea ! Zâmbitoare şi caldă spunându-mi 'Ce ai mai făcut azi ?' prima dată când intru pe uşă de la şcoală. Mama este principala persoană dintr-o familie pentru că- ei, da!- fără mama nu eram aici astăzi ! Aşa că: mulţumesc, dragă mamă! Mama mă ascultă mereu când am ceva de povestit, fie că e obosită sau nu, fie că e important sau nu ea e mereu acolo !!
 Revenind la familie: al doilea lucru care îmi sare în cap când spun 'familie' este mirosul de prăjituri ale bunicii mele. Da, ştiţi voi acel miros de copt, vara când veniţi de afară rumeni în obraji şi nu mai puteţi de foame. Bunica mereu o să fie cea de-a doua mea mamă. Dacă ar fi să mă iau după mine, cea de foarte demult, bunica era 'mama bună' şi mami era 'mama viteagă'- da, pentru că şi mama a trebuit să se ducă la muncă atunci când eram mică şi venea bunica şi stătea cu mine. Şi uite aşa mama trecea uşor pe locul doi. Dar, dacă nu ar fi fost aceste două doamne de excepţie prezente în viaţa mea eu, cea de acum, nu aş fi fost aşa. De ce? Simplu: pentru că ele m-au învăţat să fiu bună, veselă şi să nu uit de unde am plecat ! Aşa că: vă mulţumesc din tot sufletul !!
Al treilea lucru ar fi unchiul meu :)) De ce tocmai el şi nu tata sau bunicu' ? Pentru că el este cel care râde de mine mereu, din tot sufletul şi cu toată bunătatea posibilă. Ce familie e acea fără un unchi uşor fugit de acasă ? Dar oricât de zuzu ar fi e un om pe care te poţi baza. E un real sprijin în crizele de adolescenţă :)) De exemplu: el m-a învăţat să fac omletă! Mi-era o frică de ulei ceva de speriat x_x Şi acum îmi e frică, dar măcar pot să-mi fac omelta :)) Şi mai ales este bun să-ţi spună verde în faţă o părere despre bluza pe care ţi-ai luat-o sau despre pantalonii pe care îi porţi, dar mai ales despre băiatul cu care ieşi :)) x_x ‚Las’ că vin cu tine şi te urmăresc de la distanţă!! Dacă e vreun ţignit care vrea să te violeze ?’ :)) Replica asta nu moare niciodată !! :)) Logic, nu vine cu mine !! Eh, aşa unchi !! Ce m-aş face fără el ? :))
Un alt lucru la care mă gândesc când spun familie este fratele meu. Mai precis, amintirea când el era doar un ghemotoc de veselie, un bebe pe la vreo câteva săptămâni şi îl ţineam în braţe pe o pernuţă ca să ne facă mama o poză!! Eram atââât de fericită că se născuse după atâtea luni de aşteptat în care mă jucam cu serile pe burta mamei cu maşinuţe şi vorbeam cu el- mda, de aia adoră maşinile şi roboţii !! Era un mic ghemotoc cu nişte mărgeluţe în loc de ochişori şi nişte mânuţe de păpuşică Îmi aduc aminte că îmi spunea mami ‚Ţine-l bine să nu-l scapi !!’. Eh, normal că nu l-am scăpat. Dacă îl scăpam cui îi mai făceam eu ţepi în cap cu laptele ?:)) Sau pe cine mai apăram eu mai ceva ca o cloşcă la grădiniţă ? Sau cu cine mai plângeam eu la Titanic ?? – da, am plâns amândoi la Titanic, chestie de fraţi: când unul plânge, plânge şi celălalt! de ce nu ştiu nici eu, poate din iubire.

 Dar hai să revenim la familie. Familia pentru mine înseamnă siguranţă, înseamnă multe râsete, multă iubire şi multă sinceritate. Adică ce mama nu-l ‚miroase’ imediat pe prietenul cu care nu o să stai prea mult, dar e prea bună ca să-ţi spună că nu merită ‚arătarea’ aia sentimentele tale ?!  Sau ce tată nu surâde uşor când te prinde că i-ai ascuns nota la testul acela de la matematică pentru care i-ai spus că ai învăţat ?! Eh, şi ce bunic nu te îmbăţisează cald ca un urs uriaş când îi spui ‚Uite, tataie, ţi-am adus să citeşti Harry Potter că e tare răău!!’ 
Da, pentru mine familia înseamnă toate cele menţionate anterior. Fără ei, fără  fiecare în parte viaţa me  nu ar mai fi la fel. Cum aş mai putea să mă laud eu la întrunirile de familie că m-am îndrăgostit de un chitarist dacă unchiul meu nu ar râde de mine şi s-ar opri brusc pentru că  mătuşa mea  s-ar uita la el sau dacă tata nu ar spune ‚Eu de ce aflu abia acum ?’. Şi mai ales cum să spun eu toate astea fără să îmi spună fina mea ‚Mai ştii Adriana, vara trecută când îmi spuneai că o să rămâi toată viaţa cu X ?’ :)) Pff, ce aş putea cere mai mult ?! :))
Aceasta este familia mea şi îi ador- da, chiar dacă mă scot din sărite uneori sau îmi e ruşine să ies cu ei pe stradă pentru că aş râde non-stop- şi afirm sus şi tare că viaţa fără ei ar fi tare naşpa.
În concluzie: familia pentru mine înseamnă totul !!

Ce muuult am scris !! x_x  Sper că aţi rezistat până la final şi v-a plăcut !!

XoXo,
Adry  

9 comentarii:

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥