20 aprilie 2012

Leapşa şi Strike #9

Fără doar şi poate, aerul de la ţară, liniştea şi proasta vreme de afară îndeamnă la citit !! Iată rezultatele unei 'zile de muncă '!! :)) -uneori mă întreb de unde le scot ?!:)). Ca de obicei, (:D) am terminat volumul doi al seriei 'Casa Nopţii' într-o zi şi jumătate ! 100 % se revenşează pentru încălzirea din volumul întâi. Bla, bla, bla, etc., etc., iată recenzia !!

Strike #9

Volumul doi al seriei 'Casa Nopţii'- 'Trădarea' de P.C. şi Kirstin Cast s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Cum spuneam : seria promite multe ! Se ţine de cuvânt !! 


Câteva idei:  Necazul loveşte când nici nu te aştepţi. Zoey Redbird, o novice din clasa a treia are nişte puteri extraordinare şi rare, proapăt devenită Lider al Fiicelor şi Fiilor Întunericului are parte de mult stres (aţi mai văzut voi viaţă de adolescent nestresantă ?! mai ales când eşti şi vampir în devenire ?!). Semnul ei s-a întins, făcând-o şi mai deosebită. Însă moartea intră cu bocancii în viaţa lui Zoey răpindu-i ce avea mai de preţ. Oare aceste întâmplări o vor întări ? Şi mai ales, va da ea de capătul secretelor care se ascund în Casa Nopţii ? Răspunsurile le veţi afla în 'Trădarea'- 'o carte incredibil de tenebroasă, frumoasă şi şocantă !'.


Citate: Cartea are multe pasaje amuzante, dar şi scene dulci presărate cu grijă. Iată o mostră ceva mai mare : (daţi vina pe mine că mi-au plăcut aşa mult !!:)) )

 • Erik era cel mai sexy tip din şcoală. La naiba, Erik ar putea fi cel mai sexy tip din oricare şcoală. Înalt, brunet şi frumos de pică, ziceai că e o vedetă de cinema de pe vremuri, dar fără porniri homo latente. În acelaşi timp, era şi un tip incredibil de talentat. În curând avea să îngroaşe rândurile vedetelor de cinema vampiri, de genul lui Matthew McConaughey, James Franco, Jake Gyllenhaal şi Hugh Jackman (care între noi fie vorba, e superb pentru vârsta lui). Mai mult, Erik era într-adevăr un tip tare de treabă, chestie care îi sporea farmecul şi puterea de atracţie. [ştiam eu de ce sunt aşa de buuni !! :))]
 • - Nu-ţi face griji. Motanul meu, Wolverine, e ca un bătrânel morocănos.  -Wolverine ? am întrebat înălţănd din sprâncene.  Zâmbetul lui a căpătat un aer ştrengăresc şi, în mod surprinzător, l-a făcut să pară şi mai frumos.  -Mda, Wolverine. M-a ales când eram în clasa a treia. În anul ăla eram turbat după filmul X-Men.  -Poate că din cauza numelui este aşa de morocănos.  -O, putea fi şi mai rău. Cu un an înainte de asta eram înnebunit după Omul-Păianjen. Era cât pe-aici să-l numesc Spidey sau Peter Parker.
 • -Şi n-o să te deranjeze nici că eu o să trăiesc cu câteva sute de ani mai mult decât tine?  A dat din sprâncene la mine ca un nătăfleţ şi a spus: - Există lucruri mai rele decât să ai lângă tine, la cincizeci de ani, o tipă tânără şi sexy.
 •  Erik şi-a pus degetele la buze şi apoi a întins mâna spre mine, parcă pentru a-mi oferi sărutul lui ceremonios, apoi şi-a dus palma la inimă şi a făcut o plecăciune. Publicul a izbucnit în urale, aplaudându-l în picioare. Stevie Rae aclama lângă mine, îşi ştergea ochii şi râdea. -Doamne, ce romantic, m-am înmuiat toată, a strigat ea.  -Şi eu ! am spus râzând.
 • -Heath, nu există cuvântul 'neomenitate'. Se spune 'inumanitate'.  - Zo, nu sunt prost, ştiu şi eu că nu există. Am format şi eu un cuvânt nou prin derivare.  -Derivare?  Auzisem bine?  - Am învăţat la engleză, cu Dickinson. Se foloseşte mult în...-A făcut o pauză şi jur că arătările chiar aşteptau cu nerăbdare.  'Poezie'. În ciuda situaţiei îngrozitoare, am râs. -Heath, tu chiar te-ai pus cu burta pe carte !  -Ţi-am zis eu, mi-a răspuns el cu un zâmbet larg, o dulceaţă de băiat.
 • -În momentul de faţă Zoey nu poate face să se manifeste nimic de una singură. Haideţi să o ajutăm!- M-am simţit prinsă de umeri de două mâini puternice, iar alte mâini m-au prins de diferite locuri de pe braţe. -Eu nu am o afinitate, dar chiar îmi pasă de ce i se întâmplă lui Zoey, iar ea are faţă de toate cele cinci elemente, a spus Erik. Aşadar eu, alături de toţi prietenii ei, îi cer spiritului să ne ajute s-o trezim, ca să poată accepta moartea .....[ce? credeaţi că o să vă zic ?:)) descoperiţi singuri]


Părerea mea: Pot să spun că deşi volumul întâi mi-a lăsat o părere mai rea despre serie, piticul din capul meu striga 'Mai vreau !! Mai vreeeaaauuu!!'. Sincer, mă bucur că i-am dat o şansă seriei pentru că s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. A fost amuzantă, dulce şi şocantă ! Te ţine bine în priză, însă m-a deranjat că punctul culminant s-a desfăşurat spre sfârşitul cărţii ! În rest eram 'awww ! ce dulcee!', 'oh, nu n-ai făcut-o !!' şi mai ales 'la naiba mai am puţin şi înnebunesc!!' :)). Deci, mi-a plăcut !!Informaţii generale: Volumul doi al seriei 'Casa Nopţii'- 'Trădarea' de P.C şi Kirstin Cast a apărut la editura Litera în anul 2009. Romanul se bucură, împreună cu celelalte volume, de un uriaş succes internaţional!


Nota: Eh, acum chiar că merita 5 ★ din 5. Vorba lui Stevie Rae 'am plâns de mi-a sărit cămaşa de pe mine !'. :(Melodia mi-a sărit în cap când mă întrebam ce se va întâmpla cu Heath şi Zoey. Mi se pare perfectă pentru sentimentele lui Heath faţă de Zo 


PS: Doamne !! E prima dată când visez aiurea din cauza unei cărţi :)) Am visat numai invocări de elemente (+ superputerile aferente :x ) şi am visat-o şi pe Nala :)) Culmea, ziceam în stânga şi-n drepta că am primit-o la pachet cu cartea :)) Eh, apoi era să mor înnecată :)) Dar am supravieţuit că un nene m-a salvat (şi nu !! nu era nici tânăr, nici frumos :( !!) şi după era să moară că îl pusesem să-mi salveze telefonul care îmi căzuse în apă :)) 


Leapşa

Aşaaaa. Acum să facem şi Leapşa care am preluat-o de la Criss şi Dee ;;) 


 1. Prenumele tău: Adriana- Theodora
 2. Culoarea preferată: Mov
 3. Filmul preferat: seria 'Step Up'
 4. Piesa preferată: Se schimbă mai mereu. Acum îmi place Hot Chelle Rae- Honestly
 5. Ultima piesă ascultată: Hmm, e chiar mai sus: Manga- We could be the same
 6. Prima recenzie făcută: 'Mâna stângă a lui Dumnezeu'- Paul Hoffman
 7. Prima carte fantasy/ YA citită: 'Harry Potter şi Camera Secretelor'- J.K. Rowling
 8. Ultima carte citită: 'Trădarea'- P.C. şi Kirstin Cast
 9. Cea mai tare carte citită până acum: seria Academia Vampirilor
 10. Ultima carte cumpărată: seria 'Casa Nopţii'
 11. Ultima carte primită ( cadou/ sponsorizare etc.): AV- de Crăciun :))
 12. Autorul/ autoarea preferată: Hmm.. nu mă pot decide: Danielle Steel, Richelle Mead, L.J.Smith, P.C. şi Kirstin Cast.
 13. Câine sau pisică: Amândouă
 14. Biblioteca ideală (poză necesară): Pff, pereţi plini de cărţi din podea până în tavan- ca în 'Frumoasa şi Bestia'- marca Walt Disney  ♥ (poza e după Leapşa :)) )
 15. Cea mai bună continuare a unei cărţi: 'Jurământ de sânge'- vol. 5 din AV
 16. Cea mai proastă continuare a unei cărţi: Nu am dat peste aşa ceva
 17. Vampiri sau Vârcolaci ?  Vampiri d'oh :))
 18. Filmul sau cartea ? Cartea- imaginaţia e propriul meu regizor !!
 19. Editura preferată: Unde e o cartea bună atunci e şi o editură bună !!
 20. Cine va primi această 'Leapşa' ? Păi oricine nu o are şi o vrea :*:*


Aşa bibliotecă vreau şi euuuuu !! XoXo,
Adry 

6 comentarii:

 1. Ma bucur ca ai preluat si leapsa:*.
  Si ultimul citat!! ~x( Ca mureai daca mai scriai un cuvant!

  Dee.

  RăspundețiȘtergere
 2. Uh, şi eu am plâns după Stevie Rae.. :( Era personajul meu favorit. Dar lasă, nu durează mult starea asta :-j

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce mult - si repede- citesti! :)) Mie nu imi place sa termin o carte in prea mare graba... cu toate ca am pus mana pe "7 zile pt o eternitate" azi... si am terminat jumatate din ea... :-s Eh... Nerabdarea asta :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Ps: Deja mi-e dor de Anne Rice... Pardon, de Lestat, de punctul lui de vedere, de felul in care povesteste lucrurile pana la cele mai mici detalii.... oh... =(( !! Ascult muzica pe care o ascultam cand citeam Cronicile Vampirilor... ma doare inima! =(( :| Scuze... trebuia sa dau afara :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Si mie imi place melodia We could be the same.Aveam o perioada acum vrun an cand o ascultam in coninuu.Pot prelua si eu leapsa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sicur că da scumpa mea !! Nici nu mai încape loc de întrebare !! :*:*

   Ștergere

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥