29 martie 2012

Friends- a need or a must have ?

La aşa o zi - ca a mea vreau să zic- se cere un post special şi mai profund.
Noţiunea de 'prieten' ar trebui să însemne ceva exact, nu să existe mii şi mii de interpretări.
Prieten îţi e acela care te ajută să realizezi că ceva nu e în regulă la felul tău de a fi, nu cel care îţi dă în cap cu fraza 'Schimbă-te frate că nu-mi convine x sau y lucru !'. Da ok, şi nah îţi spune şi se presupune că tu ar trebui să te schimbi imediat ? Adică dacă nu simţi că greşeşti ce faci ? Te schimbi doar de dragul de a te schimba că aşa a zis prietena ta? Nici măcar  nu ştiu dacă se poate numi prietenie aşa ceva. Prieten e acela care te acceptă necondiţionat şi îţi induce subtil ideea că greşeşti.
 Într-o prietenie adevarată- părerea mea proprie şi personală- nu tot ce faci trebuie să fie ceva gen meci de tenis: eu fac o faptă bună, faci şi tu ca să fim chit. Uneori se mai întâmplă să nu faci o faptă bună doar pentru că celălalt a făcut-o. De ce? Pentru că impulsul de a face bine trebuie să pornească din plăcerea de a face bine, nu din datorie faţă de amica ta. 
Şi trebuie ca un prieten să te asculte la nevoie şi să nu te critice şi să-ţi facă morală - sincer, dacă aveam nevoie de morală mă duceam la mama. Contează foarte mult forma sub care ţi se prezintă totul, un sfat sau o critică. Critică-mă, dar fă-o sub o formă care să nu pară că îmi scoţi ochii !
Nu ştiu ce să mai zic, e complicată faza cu prietenia. Pur şi simplu trebuie să vină din interior totul că altfel pff mai bine nu ar fi decât să te simţi 'obligat' .
Uneori îţi vine să-ţi iei câmpii şi să zici 'Gata ! Mi-a ajuns. Mai bine singur !' - de câte ori nu am zis asta :))- şi totuşi e ciudat să te simţi singur. Mie una îmi e greu, am o nevoie la nivel inconştient de a avea pe cineva alături. Dar dacă ajungi să te simţi ok singur nu văd de ce din obligaţie ar trebui să te înconjori de oameni pentru care să simţi doar o 'datorie morală'.
Fiecare e liber să facă ce vrea, cum vrea şi mai ales cu cine vrea :).
E cam amestecat şi ciudat post-ul din seara aceasta, însă ceva mai bun nu sunt capabilă pe moment :)). Sper că aţi înteles ceva pe acolo :)

O seară superbă vă doresc !
Ps: Mâine e vineri !! Şi nu o să postez eu, poate Angi dacă îşi revine calculatorul ei :)). Nu postez pentru că merg la reuniunea de 3 ani :)) Eh, noi suntem mai speciali :x În fine, detaliu nesemnificativ- ştiu :))- dar mă bucur atât de tare încât abia aştept ! :x


XoXo,
Adry ♥

2 comentarii:

Pot conta pe tine sa-mi spui ce crezi ♥